Home
2014
2019
Websites
Gastenboek
Mijn fotoalbum
FIETSTOCHT !

 

amber mobiel fietstocht 12 mei

 

op 13 mei 1012, moederdag dus, word er door mijn werkgever en een groot aantal sponsoren een fietstocht gehouden om te proberen zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen zodat Amber een rolstoelauto kan krijgen. Via bovenstaande link komt u op een speciale website opgericht voor deze fietstocht waar iedereen zich kan inschrijven om mee te doen aan deze fietstocht.

 

er is een fietstocht voor de hele familie van 20KM door de mooie omgeving van Oosterhout en Teteringen. Daarnaast is er voor de racefietsers een tocht van 86KM dus smeer die kuiten maar alvast in. Onderweg is er door de organisatie van alles geregeld dus kom mee doen en hopelijk kan Amber na drie jaar thuiszitten ook weer als een gewoon kind overal naar toe, vriendjes, dierentuin of gewoon eens boodschappen doen in een ander dorp of stad.

Wij zullen natuurlijk met Amber ook aanwezig  zijn op locaties tijdens de fietstocht om iedereen aan te moedigen.

Ook zal ik hier natuurlijk foto's plaatsen van de dag en een ieder die tijdens de tocht foto's maakt wil ik graag uitnodigen deze naar mij op te sturen zodat ik er hier nog meer weg kan zetten.

Bij voorbaat wil ik iedereen bedanken die meewerkt aan deze tocht en uiteraard iedereen die meefietst. Maar in het bijzonder toch wel Rob van Oosterhout die hier al vreselijk veel tijd in heeft zitten !!

 ********************************************************* 13 mei 2012 **********************************************

 

13 mei 2012

Als ik 100 jaar word zijn er een paar data die ik nog zal herrinneren, de geboortedagen van Amber en Sarina uiteraard en 13 mei 2012. Wát een geweldige dag hebben wij gehad. Voor het eerst in weken goed weer, dat was natuurlijk een hele grote bonus, en heel veel mensen die kwamen fietsen.

Vanmorgen voor tien uur begon het al voor een aantal met het opzetten van tentjes, smeren van lunchpakketten voor de vrijwillgers en het klaarzetten van alle spullen. Vanaf 11 uur was de inschrijving voor de fietstocht. en rond die tijd zijn ook de eerste al gaan fietsen. Wij mochten van iemand uit Teteringen een geweldige rolstoelbus lenen om Amber thuis op te halen en de hele dag in rond te rijden naar verschillende punten. Om half twaalf waren we met Amber bij de start van de fietstocht en Amber heeft symbolisch het "startschot" mocht geven door op haar blad te slaan waarna de racefietsers van start gingen, althans de eerste groep. Er waren namelijk twee blokken met racefietsers elk met een eigen volgwagen. Helaas hebben wij van die tocht niets kunnen zien omdat die mannen én vrouwen nogal hard gaan natuurlijk, maar achteraf heb ik over die tocht alleen maar goede dingen gehoord en dat het een geweldige tocht was.Bij de start stond ook een delegatie van het NOC NSF om de gehandicaptensport te promoten, Zeker de moeite om deze mensen aan te moedigenvind ik ! De familiefietstocht hebben we van dichterbij mogen aanschouwen. De eerste stop was bij de Derder Wereld Werkplaats, sinds gister Tools to Work geheten, Ik heb daar met mijn werk regelmatig mee te maken voor het leveren van onderdelen maar ik was er nog nooit geweest, Gisteren hadden ze daar hun 25 jarig jubileum en vandaag hebben ze nog maar een extra open dag gehouden en als rustpunt gediend met koffie en een worstenbroodje van bakker de Jong, Amber en wij hebben een mooie rondleiding gehad daar van Dhr. Groenewoud en ik moet zeggen dat ik best onder de indruk was. Iedereen die nog computers,oude naaimachines,gereedschappen of fietsen heeft zou ik bij deze ook willen oproepen om die aan tools to work te doneren!

De volgende stop was in het bos bij Dorst waar een lekker ijsje en fruit werd uitgedeeld en waar Amber ook lekker een appeltje naar binnen heeft gewerkt. Hier kwamen ook veel kinderen vragen wat die computer op Ambers rolstoel nu eigenlijk was en Amber heeft dat zo vaak uit moeten leggen en moeten laten zien hoe het werkt dat ze er op het laatst geen zin meer in had. Ook kreeg ze van een meisje een smiley van haar sleutelbos, hier was Amber ook wel heel blij mee en liet dat aan iedereen zien, Dat moment was ook wel heel erg lief en speciaal. Nadat Amber zich nog even verslikt had in een stukje appen en we met pijn en moeite Sarina wakker gemaakt hebben die met opa en oma mee aan het fietsen was zijn we richting restaurant het Middenhuis gegaan waar de finish was van de fietstocht. Hier was het ook erg druk en was pas goed te zien hoeveel mensen er eigenlijk wel mee hadden gedaan, 's morgens bij de start hadden we al van "jemig, komen al deze mensen fietsen voor Amber ? " maar bij het Middenhuis hadden we echt zo iets van "WOW"

Ook waren er een hoop mooie prijzen die met een armbandje dat iederen gehad had en met losse lootjes die bijgekocht konden worden. Samen met notaris Bart Leenders mocht Amber af en toe lootjes trekken, Vershcillende mensen en leveranciers van onze fietsenwinkel hadden allerlei prijzen ter beschikking gesteld, barbeques, ballen,speelgoed, een tablet en vier fietsen. Dit alles werd met de nodige spanning en humor door Rob begeleid en uitgerijkt. En na de verloting werden er ineens allerlei cheques tevoorschij getoverd. Van de Rotary en B&L sports kwamen er een hele week vakantie in een vakantiehuisje en een cheque van 1225.00 euro !! De Aartsenfruit kids foundation had een schitterende cheque met wel € 3000,00 !!!!! Daar werd het ineens erg stil van even, ik was het in ieder geval wel en ik had ook nogal moeite om mijn ogen droog te houden, Claris was ook erg blij dat ze een zonnebril droeg. En toen kwam Rob ook nog met de opbrengst van de tocht en een hoop sponsors....... € 12400.00 stond er op de cheque, ja inderdaad, twaalfduizendvierhonderd euro ! ik kan het nu ik thuis zit nog steeds niet helemaal bevatten eigenlijk en ter plekke heb ik het ook niet echt droog kunnen houden in mijn ogen. Die rolstoelauto gaat er gewoon écht komen ! Geweldig !

Nu zijn we alweer een paar uur thuis en de kids liggen lekker te slapen en Claris en ik zitten nog een beetje verdwaast na te genieten van deze geweldige dag, ik dnek dat ik vannacht nog wel een tijdje wakker zal liggen

.

Als laatste wil ik voor nu toch nog wel een heel groot bedankje uitspreken , ik ben bang dat ik door alle commotie iemand ga vergeten te noemen maar het was nogal een emotionele dag vandaag.


Als eerste natuurlijk Rob en Mieke van Oosterhout, de beste werkgevers van Brabant en omstreken om het maar bescheiden te zeggen. ál die uren werk die hierin hebben gezeten zijn ongekend. Van Rob mag ik niet terugkijken maar alleen vooruit kijken, sorry Rob, maar aan deze dag zal ik met erg goede gevoelens nog vaak terugdenken. Ook Nik, Merel en Bram bedankt voor al jullie hulp natuurlijk.

Al mijn collega's en vriendinnen waren ook allemaal de hele dag druk bezig met van alles en nog wat, Jongens ( en meiden natuurlijk ) het is mij een eer met mensen als jullie samen te mogen werken, SUPER !

Stichting Fietsdriedaagse Oosterhout, ál jullie vrijwillgers die zoveel werk hebben verzet, ook jullie wil ik natuurlijk niet vergeten te noemen, Ik hoop dat jullie fietstochten in de toekomt ook op zo'n hoge opkomst van fietsliefhebbers mogen rekeken. Bedankt voor al jullie inzet !

Weekblad Oosterhout heeft de afgelopen weken verschillende artikelen en advertenties geplaats over de fietstocht, geheel belangeloos is dit in een hele grote oplage verspreid om ruchtbaarheid te geven aan deze fietstocht.

Pheninckx groente en fruit heeft voor een gezonde toevoeging gezorgd van overheerlijk fruit dat een ieder zich volgens mij goed heeft laten smaken.

ook Vermeulen partycatering heeft de nodige fietsers goed verwent tijdens deze tocht

en de worstenbroodjes van bakkerij de Jong zijn van nature al een bekend verschijnsel in oosterhout en omstreken, niet voor niets zijn ze winnaar van het lekkerste worstnebroodje van Brabant !

De Derde Wereldwerkplaats ( nu Tools to Work ) wil ik bedanken voor de leuke rondleiding en het aanbieden van een rustpunt tijdens de tocht. ikzelf vond het erg leuk om eens bij jullie te komen kijken.

Claassen Leenders Netwerk Notarissen uit Breda, De huisnotaris van deze fietstocht heeft voor een gegarandeerd nette afhandeling van het finnacieel plaatje zorggedragen, Mijnheer Leenders, bedankt voor al uw werk rondom de stichting Ambermobiel en het samen met Amber trekken van de lootjes natuurlijk.

Restaurant het Middenhuis, niet alleen kan je hier heerlijk eten, ook hebben Ivo en Ineke bedankt voor alle ondersteuning bij de finish

en uiteraard mag ik alle fietsers niet vergeten die dit een onvergetelijke dag hebben gemaakt. Maar niet alleen de fietsers, Alle sponsoren die zo gul zijn geweest om Amber mobiel te krijgen,, ik word er steeds weer stil van. Aartsenfruit kids foundation,stichting GROPO, B&L sports, de rotary en al die anderen, Bij deze wil ik jullie enorm bedanken voor het zo overweldigend succes van deze dag

 


Amber arriveerd bij de start in een geweldige auto die we deze dag mochten lenen !!


Sarina fietste vandaag mee met oma Janny, en kijk Ambers juf is er ook !!!


Rob had ook honger.


even een familie kiekje


Druk in gesprek met een topsporter


Ook de gehandicaptensport werd gepromoot, dat zijn échte sporters !


En ook dit zijn echte sporters, de eerste groep van de 90KM tocht verzamelt zich


Vóór vertrek nog even een kleine toespraak van Rob


Bij Tools to Work ( voorheen derde wereld werkplaats ) was het eerste rustpunt


Bij het tweede rustpunt wilden alle kinderen weten wat die computer op ambers blad nu eigenlijk was, ook kreeg ze van een meefietsende jongedame een smiley, LIEF !


HMMMMMM IJSJES ! en FRUIT ! heerlijk !!


en dat kwam goed uit want Amber is dol op appels


Bij het eindpunt stonden de Klepzeikers te spelen, Live muziek !


en ze hielden de sfeer er erg goed in :)


Het springkussen was bij de kleintjes ook een succes


Bij Mieke konden munten worden gekocht voor lekkere hamburgers, heerlijke koffie of andere dranken


Ondertussen werden er ook lootjes verkocht voor de superloterij


Vandaag zag Amber haar nichtje Noa ook voor het eerst !!! wat een prulleke


Ook hier was er een hoop aandacht voor Amber


Uiteraard mogen mijn collega's in dit rijtje niet ontbreken, BEDANKT JONGENS !


tja,, het was druk,,, erg druk


En toen was er een toespraak van Rob,


B&L sports was uiterst sportief aanwezig met een paar grote verassingen !


hier werd iedereen stil van, ongelofelijk, zelfs nu ben ik nog steeds sprakeloos


 en een cheque van Aartsenfruit kids foundation, weer grote stile met een daverend applaus erachteraan


hoezo gelukkige familie ?


juist, en een jankende papa dus


Gelukkig voor Ruben was de hoofdprijs geen scooter maar een geweldige racefiets gesponsort door Merida


De koning van de dag, Rob je bent een baas uit duizenden !!!!!!!!!

 

 

 

 

 


en voor de koningin van de dag geld hetzelfde als bij Rob ! Mieke Bedankt !!!!!

 

 

www.amber-spruijt.nl